top of page

Het Honk by Moxie&Sam

PROJECT

Wat zijn we aan het doen? 

We maken een Honk. Honk is afgeleid van Honkietonk. De plek in je lichaam, net boven je navel, waar je vuur zit. Als je het even niet meer weet, of je onzeker voelt, stem je je af op je Honktietonk en dan kun je weer verder.

Het Honk by Moxie&Sam is een plek waar jongeren in de leeftijd van 13-20 jaar bij elkaar kunnen zijn, gewoon om te zijn. Op een plek die aanvoelt als een thuis maar waar de plichtmatigheden van thuis niet aanwezig zijn. Een plek voor henzelf, ingericht door en met elkaar. Om in deze tijden ook juist te verbinden met elkaar en te leren van elkaar. Spelenderwijs en ontdekkend uit te vinden waarom hij of zij en ieder mens er toe doet.

Het Honk is een soort verlengde woonkamer waar jongeren bij elkaar kunnen zijn om te zijn. Een creatieve sfeer. Veiligheid, kracht en gelijkwaardigheid. De ruimte waar zij zijn, ademt leren. Op zoveel verschillende vlakken. Leren wordt hier opnieuw ontdekt en wordt elke dag opnieuw gedefinieerd. Vanuit intrinsieke motivatie, gevoed door actualiteit en nieuwsgierigheid. Verschillende grote thema’s (te denken valt aan onder meer aan duurzaamheid, seksualiteit, politicologie, bewustzijn, breinwetenschap, creativiteit.) worden,  afgestemd op de behoeften van de jongeren, aangeboden. Door deze thema’s onderdeel te maken van het dagelijks leven van de jongeren, verbreden zij hun wereldbeeld.

Daarbij zijn er aan het Honk professionals verbonden die de jongeren, desgewenst, op maat kunnen begeleiden. Te denken valt hierbij aan huiswerkbegeleiding, coaching, kunsteducatie, creatieve workshops, muziek, etcetera.

De jongeren die in het Honk komen krijgen uitgebreide mogelijkheden om zichzelf te vormen. Los van dat wat van hen verwacht wordt vanuit de maatschappij waarin zij opgroeien, kunnen zij in veiligheid en vertrouwen zichzelf ontdekken. Een krachtig vertrekpunt voor een leven vol zelfvertrouwen en authenticiteit. Leven zoals jezelf.

Ook voor de ouders is het prettig dat hun kind een plek heeft waar het andere activiteiten en mogelijkheden aangeboden krijgt dan thuis. Dat hun kind kan kennismaken met andere denkbeelden en idealen. Zeker in deze tijden waar de druk op gezinnen en op ouderschap hoog is, is het voor de ouders goed als er ruimte geboden wordt waar hun kind kan zijn. Waar er andere volwassenen zijn die zich ook bekommeren om hun kind. De meeste ouders die ik spreek geven aan dat zij zich bij tijd en wijle onzeker voelen over hun ouderschap. Het gevoel van er niet alleen voor te staan, zal voor de ouders verlichtend werken.

Zoals een oud Afrikaans gezegde zegt:

“It takes a village to raise a child.” 

Bouw je mee? 

Doneer nu via onderstaande QR- code of klik op deze link!

Doneren aan Vrijhaven
26
Add a Title
16
32
Spiegel 2
Add a Title

MELD JE AAN

Wil jij meehelpen om deze plek te realiseren? Heb je een ideeën? Wil je jouw kennis en ervaring delen én nieuwe mensen leren kennen? 

Laat hier je gegevens achter en dan spreken we elkaar snel!

bottom of page