Gezinswijs Bewustzijn
JONGEREN
Soms heb je gewoon het gevoel dat je je een beetje ‘meh’ voelt. Niet perse om je zorgen te maken maar ook niet echt optimaal. Misschien voel je je soms gespannen, terwijl je niet echt weet waarom. Of heb je weleens last van angst, paniek of heb je eigenlijk nergens zin in, weet je niet echt wat je leuk vindt.
Het kan zijn dat je er niet echt de vinger op kunt leggen. Terwijl dat nou juist wel handig zou zijn. Omdat het fijn is voor jezelf om te weten wat er bij je broedt, borrelt of suddert. Zodat je weet dat je je er geen zorgen over hoeft te maken. Of omdat je dan ook weet wat je er aan zou willen veranderen en hoe je dit kunt doen.
Maar ook omdat je dit dan kunt laten weten aan je ouders of andere volwassenen om je heen. Zodat zij een beetje van je rug af kunnen. Je komt er wel, je bent gewoon ‘in process’. En misschien kunnen ze je wel helpen alleen dan op een andere manier dan dat zij gewend zijn.
Wat kan ik voor je doen?
-
Wanneer je het gevoel hebt dat er iets is maar je weet niet goed wat
-
Wanneer je je onbegrepen voelt. Of anders, alleen of niet passend
-
Wanneer je je angstig of onrustig voelt
-
Wanneer je merkt dat je snel boos of overprikkeld bent
-
Wanneer je het gevoel hebt dat er meer is en dat je dat graag verder wilt ontdekken
-
Wanneer je niet echt zin hebt om iets te doen of het je allemaal niet zoveel uit lijkt te maken
Ik luister naar je en kan er voor je zijn zonder dat je zelfs maar hoeft te praten. Door het aanvoelen van jouw energie, 'vertel' je me exact wat er bij je speelt. Uiteraard mag je praten wanneer je dit wel prettig vindt.
Vervolgens leer ik je te werken met je eigen energie. Wanneer jij je open durft te stellen voor jezelf, voor jouw eigen energie en intuïtie, dan zul je ontdekken dat jij zelf altijd precies weet wat je nodig hebt.
Je voelt je hierdoor meer zelfverzekerd, vrolijker en goed in je vel. Je leert jezelf steeds beter kennen en daardoor worden keuzes maken en je leven leven veel gemakkelijker en bovenal leuk!
OUDERS
Jongeren en kinderen die in deze tijd opgroeien communiceren op een andere manier dan hun ouders en andere volwassenen waar zij mee te maken hebben. Hierdoor kunnen deze jongeren zich onbegrepen voelen. Wat veelal ten koste gaat van hun zelfvertrouwen en hun geloof in eigen kunnen. Dit kan allerlei verschillende uitdagingen met zich meebrengen. Denk hierbij aan faalangst, een opgejaagd gevoel,
Het is van groot belang dat we onze kinderen leren te zien dat zij exact goed zijn zoals zij zijn. Dat zij de stevige basis die zij nodig hebben in zichzelf vinden. Een basis die zij nodig hebben om zich staande te houden in een wereld vol prikkels en afleiding en grote tegenstrijdigheden.
Als ouder/ verzorger kun je je op jouw beurt afvragen hoe je contact moet maken met je kind want het gebruik van onze dagelijkse taal lijkt niet altijd niet te werken. Net of de woorden zo langs je kind heen glijden. Of je langs elkaar heen praat.
Eigenlijk is dat ook wat er gebeurt. Kinderen en ouders praten in veel gevallen op een letterlijk andere golflengte. Er is dus sprake van een verkeerde afstemming.
Hoog tijd om dit te veranderen!