top of page

De wondere wereld die healing heet

Bijgewerkt op: 30 apr. 2021

Wat gebeurt er wanneer je voelt dat je leven niet vloeit? Dat het lijkt of je geen stap verder komt? Of niets lukt en als er al iets lukt het je weinig voldoening geeft. Hoe krijg je plezier in de dingen die je doet en voel je je blij en opgeruimd? Hoe herstel je de verbinding tussen je hoofd en je hart?

Met je hoofd kun je heel wat weten. Je laat je sturen door gedachten die zich vormen en de emoties die je voelt. Terwijl je geen idee hebt waar je heen gaat en of daar waar je heen gestuurd wordt wel leuk is. Of fijn. Of energie gevend.

Vanaf jongs af aan stoppen wij als mens ervaringen weg die ons pijn hebben gedaan. Fysieke pijn, emotionele pijn. Het lijkt of van jongs af aan geleerd wordt over je pijn heen te stappen of het 'een plekje te geven'. Dat doen we dan ook. Ver weg zelfs. En laagje voor laagje wordt daar een soort afscherming over heen gebouwd. Niet bewust. Maar wel gebouwd. Heel solide en stevig gebouwd. Vanuit onzekerheid, er niet te koop mee willen lopen. Vanuit de overtuiging ‘iedereen heeft wel wat’ of ‘het hoort nou eenmaal zo.’ Schouders ophalend met het idee dat het vanzelf wel weer over zal gaan.


Totdat je merkt dat je niet meer verder kan. Je stuit op je blokkades.

Op een bepaald punt merk je de blokkades op. Dan worden deze blokkades zichtbaar in een voor de mens waarneembaar veld. Denk aan letterlijke kramp, verzuring, hoofd- of buikpijn, maar ook angst. Vanuit deze zichtbare of voelbare blokkade komt de jongere (de mens in het algemeen) in beweging. Soms met gezwinde spoed, soms traag als een slak maar altijd in beweging.


Zo wil je niet verder, of kun je niet verder. Je wordt belemmerd in je dagelijkse doen. Een dokter kan niets vinden en schrijft wellicht rust voor of ontspanning. Je weet dat dat nodig is, maar hoe kom je daar? Door je leven te blijven inrichten zoals je altijd deed, zal er niets veranderen en worden jouw frustraties groter. Terwijl je weet dat het anders kan!


Bewust je patronen bekijken en onderbreken.

Kijk eens naar hoe je jouw dagen vult. Wat doe jij op een dag voor jezelf? Iets waar je hart van gaat zingen, waar je een stralende lach van op je gezicht krijgt. En welk deel van jouw dag neemt dit in? Wat zou je graag anders willen? Meer plezier hebben, rust ervaren, leren ontspannen. Het lijkt te groot om in een keer voor elkaar te krijgen. Dat is het niet! Met een op het oog kleine verandering, verander je de trilling in jouw veld. De kleinste verschuiving kan de eerste steen in een domino-rij zijn, je moet hem alleen wel even omduwen! En dat is doen. Ook als je denkt dat het niet helpt. Ook als je niet direct op de eerste dag merkt dat het anders wordt. Blijven doen.


Een healingsessie biedt ondersteuning aan dit proces van vernieuwing.

In alle gevallen verricht een healingsessie wonderen! Of het nu is omdat je tijdens dit proces extra liefde voor jezelf nodig hebt of omdat door het opschonen en loslaten ruimte kan worden gemaakt voor nieuwe energie.


Tijdens een healingsessie stem ik me af op jouw veld van energie om zo te ontdekken wat je nodig hebt. Liggen er pijn en ervaring, ideeën van hoe het hoort, als laag over jezelf heen gebouwd en mogen die worden los gemaakt en afgevoerd? Of heb je het nodig om pure ontspanning te ervaren zodat je vanuit deze rust weer helder kunt voelen wat jou plezier en energie geeft. Alles is mogelijk. Er komt precies in jouw veld wat nu goed voor je is en het best ondersteunend is aan het proces waar je in zit. Alles wat ik doe, is dit naar boven halen en de ruimte geven om verder zichtbaar te worden.


41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page