top of page

Wat is er toch met mijn kind aan de hand?

Hoe moet het verder?

Jongeren en kinderen die in deze tijd opgroeien lijken soms wel op een andere manier bedraad. Of anders gebakken. Eén ding is zeker; ze ‘communiceren’ op een andere manier dan hun ouders en andere volwassenen waar zij mee te maken krijgen. 


Hierdoor kunnen deze jongeren en kinderen zich onbegrepen voelen. Twijfelen over wie ze zijn, over wat ‘normaal’ is en nog veel meer van dat. Het niet zeker van zichzelf zijn gaat ten koste  van hun eigenwaarde, hun zelfliefde en hun geloof in eigen kunnen. Vervolgens brengt dit allerlei verschillende uitdagingen met zich mee.

 

Denk hierbij aan faalangst en spanning, een opgejaagd gevoel, maar ook lichamelijk ongemak als buikpijn en hoofdpijn.

Het is van groot belang dat we onze kinderen leren te zien dat zij exact goed zijn zoals zij zijn. Dat zij de stevige basis die zij nodig hebben in zichzelf vinden. Een basis die zij nodig hebben om zich staande te houden in een wereld vol prikkels en afleiding en grote tegenstrijdigheden.​

Liefde
Energie 6 (1)

Energie 6 (1)

Energie 1

Energie 1

17

17

18

18

11

11

Je bent een bewuste ouder, je zet je vol liefde in om jouw kind zo te begeleiden dat hij* zich kan ontwikkelen tot een zelfstandig, zelfbewust maar bovenal, gelukkig mens. Je regelt, je zorgt. Je laat los en houdt vast. 

Maar soms weet je het gewoon niet. Wat moet je doen? Helpen de dingen die je bedenkt wel? Hoe luister je eigenlijk echt naar je kind? Misschien voel je soms alleen, gefrustreerd, of onzeker. Is er veel ruzie en gedoe in huis. Vraag je je af hoe je eigenlijk contact moet maken met je kind, want het gebruik van onze dagelijkse taal lijkt niet altijd te werken. Net of de woorden zo langs je kind heen glijden. Of je langs elkaar heen praat. 

Eigenlijk is dat ook wat er gebeurt. Kinderen en ouders praten in veel gevallen letterlijk op een andere golflengte. Er is dus sprake van verkeerde afstemming. 

Hoe fijn zou het zijn dat er dan iemand is die even met je meekijkt? Die begrijpt waar je tegenaan loopt en die zowel jou als je kind kan begeleiden. Maar die ook kan zorgen dat jullie elkaar weer op dezelfde golflengte vinden?

Misschien niet alle dagen van de week, maar bij momenten. Omdat jullie door praktische oefeningen met energie wéten hoe je op elkaar kunt afstemmen. En dat scheelt een hoop ruis!

Bovenal leer ik de jongeren én hun ouders te vertrouwen op zichzelf. Er van uit gaande dat alles wat je nodig hebt in jezelf zit. Ook al lijkt het soms of de wereld om je heen heel andere dingen van je vraagt.

Hoogbegaafd

Wat andere ouders zeggen:

Onze dochter was, sinds de overstap naar de middelbare school, erg onrustig. Zo overduidelijk op zoek naar wie ze was, dat we alleen nog maar ruzie hadden thuis. Het was ongelooflijk om te merken dat al direct na de eerste sessie bij Kris de rust was teruggekeerd!

- Fam. Hanssen

Sinds zijn 14e werd onze zoon meer en meer gesloten. Blij dat we bij Kris terecht zijn gekomen. Zij stemt zich volledig af op de behoefte van onze zoon, zelfs zonder dat hij zelf exact weet wat hij nodig heeft.

- Fam. den Burg

We hadden geen idee dat dit kon. Onze dochter had last van van alles. Ze sliep slecht, kon zich erg opwinden over wat anderen van haar vonden en voelde zich niet fijn. Kris voelde haarfijn aan wat onze dochter nodig had en leerde haar zichzelf (weer) kennen. 

- Fam. Hoes

Jouw ervaring hier?

Neem contact met me op om te zien wat ik voor jullie kan betekenen!

Disclaimer: MOXIE&SAM - Kris Korzelius - is geen arts en verwijst bij lichamelijke klachten door naar de daarvoor bestemde reguliere zorg. De interventies zijn met name gericht op het versterken van het zelfbeeld wat psychische verlichting geeft, waardoor lichamelijke klachten mogelijk verminderen. De inhoud van de sessies met de jongeren wordt op geen enkele wijze gedeeld met ouders/verzorgers, mits hier een dringende aanleiding voor is. 

bottom of page