top of page

Hoogbegaafd. Wat nu?

Samen ontdekken.

Maak de kring!

Hoogbegaafdheid heeft een grote invloed op het leven van zowel jouw kind als het gezin. Het is belangrijk om te begrijpen dat hoogbegaafdheid niet alleen betekent dat een kind goed is in schoolwerk, maar dat het ook een unieke manier van denken, leren, voelen en waarnemen met zich meebrengt. Hierdoor kan het kind zich anders voelen dan zijn leeftijdsgenoten en kan het gezin uitdagingen ervaren in de onderlinge omgang.
 

Bij Moxie&Sam begrijpen we dat balans en welzijn essentieel zijn voor een hoogbegaafd kind en het gezin. We helpen bij het begrijpen van de impact van hoogbegaafdheid en bieden ondersteuning bij het ontwikkelen van een positieve mindset, het leren van vaardigheden zoals zelfregulatie en communicatie, en het creëren van een omgeving waarin het kind zich kan ontwikkelen op alle gebieden van zijn leven.

Wij werken altijd vanuit de heelheid van het kind en zijn/haar ouders. Op deze manier gaan we uit van de kracht en het zelfvertrouwen van het kind. Onze aanpak op maat zorgt ervoor dat elk kind en het gezin opnieuw balans ervaart waardoor het welzijn van kind en ouders, en eventuele broertjes en zusjes, zal bevorderen.

Leuk om je te ontmoeten!

Als moeder van twee hoogbegaafde kinderen richtte ik in februari 2017 Moxie&Sam op. Dit vanuit de visie ouders te leren en laten zien dat het begeleiden en opvoeden van hoogbegaafde kinderen vooral heel leuk is!

Tijdens de afgelopen zes jaar heb ik mij gespecialiseerd tot expert hoogbegaafdheid en gezins- en energetisch therapeut en richt ik me voornamelijk op de ‘zijnskant’ van hoogbegaafdheid. 

Kris Korzelius
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Facebook

Wat kan ik 

voor je doen?

Je bent een bewuste ouder, je zet je vol liefde in om jouw kind zo te begeleiden dat hij/zij zich kan ontwikkelen tot een zelfstandig, zelfbewust maar bovenal, gelukkig mens. 

Je regelt, je zorgt. Je laat los en houdt vast. 

En soms weet je het gewoon niet. Wat moet je doen? Helpen de dingen die je bedenkt wel? Hoe luister je eigenlijk echt naar je kind?

Hoe fijn zou het zijn dat er dan iemand is die even met je meekijkt. Die begrijpt waar jij tegenaan loopt en die zowel jou als je kind kan begeleiden.
 

Ik geloof dat, wanneer wij ons als ouder ontwikkelen, wij de talenten van onze kinderen kunnen ontwikkelen.

 

Doordat jij groeit, maak je ruimte voor groei voor je kind.

Hoogbegaafde en gevoelige kinderen hebben een innerlijke belevingswereld waar ruimte voor nodig is. Ze zijn nieuwsgierig, willen snappen hoe het leven in elkaar zit. Het gebeurt regelmatig dat dit ook bij ouders oud zeer raakt of processen op gang brengt.

 

Dat zijn momenten waarop ik jou en je kind bijsta. Met luisteren, duiden en suggesties om een volgende stap te kunnen zetten. 

bottom of page